۸۵ مدرسه در دزفول نیازمند بازسازی هستند

به گزارش خبرنگار مهر، امیر ظاهرطحان ظهر امروز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار کرد: امسال ۸۰ هزار دانش‌آموز در قالب ۴۰۰ فضای آموزشی در شهرستان دزفول در حال تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه چهار هزار و ۴۰۰ فرهنگی در شهرستان دزفول در حال تعلیم و تربیت هستند، افزود: امسال موفقیت‌های متعددی توسط آموزش و پرورش شهرستان دزفول در حوزه‌های آموزشی، تربیتی، ورزشی، پرورشی و… کسب شده که مرهون همت فرهنگیان است.

مدیر آموزش و پرورش دزفول در خصوص کمبود معلم در این شهرستان گفت: در سال‌های اخیر با کمبود معلم مواجه بودیم اما امسال بخش زیادی از این کمبود با به‌کارگیری حدود ۸۰ نفر از دانشجویان سال آخر دانشگاه فرهنگیان با مجوز وزیر آموزش و پرورش، به‌کارگیری بازنشستگان، نیروهای طرح امین و نیروهای اضافه کار فرهنگی برطرف شد؛ ضمن اینکه پیش‌بینی می‌شود با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این کمبود در سال‌های آینده برطرف خواهد شد.

ظاهرطحان با اشاره به افزایش چشمگیر تعداد مدارس دزفول از پس از انقلاب تاکنون، یادآور شد: دزفول در حوزه آموزش و پرورش از بعد از انقلاب تاکنون رشد بسیار خوبی در حوزه ساخت مدارس و تأمین تجهیزات مدارس به ویژه در مناطق محروم و روستایی داشته اما با این وجود کاستی‌هایی نیز وجود دارد.

وی با بیان اینکه ۸۵ مدرسه در شهرستان دزفول نیازمند مرمت و بازسازی فوری هستند، ادامه داد: این مدارس قبل از انقلاب ساخته شده و ۸ سال جنگ تحمیلی و موشک باران را متحمل بوده‌اند؛ بنابراین ضرورت داشت این مدارس در دوران بازسازی پس از جنگ مرمت یا بازسازی شوند اما اینچنین نشد و اکنون این مدارس با وجود وضعیت نامطلوب و غیرقابل استفاده‌ای که دارند همچنان در حال فعالیت هستند.

مدیر آموزش و پرورش دزفول با بیان اینکه در سال گذشته هفت هزار و ۵۰ دانش‌آموز پایه اول ابتدایی وارد مدارس شدند، افزود: امسال هشت هزار و ۴۰۰ دانش‌آموز پایه اول ابتدایی وارد مدارس شدند که این افزایش آمار نیازمند تمهیدات وزارت آموزش و پرورش برای ساخت فضاهای جدید متناسب با جمعیت است.

ظاهرطحان تصریح کرد: اکنون که دولت در حال ارائه تسهیلات تشویقی برای سیاست رشد جمعیت است قطعاً تعداد دانش آموزان ورودی در سال‌های آینده افزایش خواهد داشت و درخواست اولیای این دانش آموزان وجود فضا و شرایط کافی برای تحصیل فرزندانشان است؛ بنابراین توصیه می‌شود که وزارت آموزش و پرورش توسعه جمعیت را مدنظر داشته باشد.

وی بیان کرد: شرایط ایده آل این است که همه مدارس شیفت ثابت باشند و دبیران صرفاً موظفی خود را انجام دهند اما پیش‌بینی نشدن توسعه جمعیت موجب شده تا در برخی مناطق با کمبود فضا و نیروی انسانی مواجه باشیم و با توجه به اینکه ابزار لازم وجود دارد، لازم است که این مشکلات در دزفول برطرف شود چون شایسته است مدارس همچون منازل مسکونی زیبایی و آرامش را به دانش آموزان القا کنند.

ظاهرطحان با اشاره به ۲ معضل افت تحصیلی و ترک تحصیل در دوران کرونا، بیان کرد: نمرات کارنامه امتحانات کتبی نهایی خرداد ماه ملاک ارزیابی اداره‌های آموزش و پرورش است که دزفول در سال گذشته نسبت به میانگین استان و کشور در زمینه امتحانات کتبی نهایی با رشد یک نمره‌ای مواجه بود. هر چند در برخی مناطق با افت تحصیلی و ترک تحصیلی مواجه بودیم که این موارد نسبت به شاخص‌های رشد بسیار کمتر بود.

وی از برگزاری مسابقات کشوری همخوانی قرآن و مدیحه سرایی با حضور ۳۰۰ دانش‌آموز نخبه پسر و دختر به مناسبت دهه فجر در دزفول خبر داد و افزود: ششمین دوره این مسابقات برای اولین بار در خوزستان و به میزبانی دزفول برگزار می‌شود که با توجه به شرایط فعلی و هتک حرمت صورت گرفته به قرآن، فرصت بسیار ارزشمندی است.

مدیر آموزش و پرورش دزفول ادامه داد: افتتاحیه این مسابقات روز جمعه در حسینیه ثارالله برگزار می‌شود اما محل برگزاری مسابقات در اردوگاه شهید رجایی است.

ظاهرطحان عنوان کرد: ۱۵۰ دانش‌آموز نخبه پسر در مقطع متوسطه اول و دوم به همراه ۵۰ عوامل اجرایی از روز جمعه تا یکشنبه و ۱۵۰ دانش‌آموز دختر نخبه از روز سه شنبه تا پنجشنبه به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت.

وی با بیان اینکه از هر گروه سه ممتاز کشوری انتخاب خواهند شد، یادآور شد: پسران شرکت کننده از استان‌های البرز، سمنان، خوزستان (شهر آبادان)، مازندران، آذربایجان شرقی، فارس، اردبیل، یزد، آذربایجان غربی، قم، ایلام و خراسان رضوی و دانش آموزان دختر از استان‌های فارس، آذربایجان شرقی، البرز، قم، یزد، گلستان، خوزستان و خراسان رضوی هستند. استان‌های شرکت کننده در این مسابقات کشوری در مسابقات استانی رتبه‌های ممتاز کسب کرده بودند.

ظاهرطحان با بیان اینکه این مسابقات به نام «شهدای منا» نامگذاری شده است، افزود: برای برگزاری هرچه بهتر این مسابقات تیم‌ها و کمیته‌های ۱۲ گانه تشکیل و برنامه‌ریزی‌های لازم از یک ماه پیش آغاز شده است.

وی با قدردانی از زحمات و تلاش‌های رسانه‌های دزفول گفت: در این ایام که دشمنان نظام و اسلام با انتشار اخبار کذب و نادرست به دنبال مشوش کردن اوضاع و تزریق ناامیدی در بین جامعه هستند سواد، رسانه‌ای یک ضرورت است.

مدیر آموزش و پرورش دزفول خواستار انتشار مطالب امیدآفرین توسط اصحاب رسانه شد و بیان کرد: امروزه بهترین فرصت برای خدمت رسانی به نظام و کشور در اختیار اصحاب رسانه است که ضرورت دارد خبرنگاران با هوشیاری و درایت از فرصت به وجود آمده برای خدمت رسانی صادقانه نهایت بهره را ببرند.

تاریخ: 
۱۲ بهمن ۱۴۰۱،‏ ۱۶:۵۷